Skip to content Skip to footer

Оркестърът на жонгльорите – Жонглиращият духов оркестър

Компания PISTACATRO представя мащабното си цирково шоу “Оркестърът на жонгльорите” – Жонглиращият духов оркестър за първи път в България. Това е едно от най-оригиналните и забавни изпълнения за съвременен цирк в Испания, обединяващо цирк и класическа музика. 6 жонгльори и 20 членен духов оркестър създават спектакъл за всички възрасти с едни от най-любимите класически мелодии.

Циркът се развива като дух, навлизайки във всички сфери на света на пърформанса. В “Оркестърът на жонгльорите” заема празнината между музикалните изпълнения и местата на музикантите в духовия оркестър. Концерт, в който жонглиращите топки са танцьори във въздушен балет. 

Кларинети, саксофони и тромпети рисуват експресионистична картина, върху която топки, боздугани и обръчи изразяват чувствата и емоциите, предадени от музиката и цирк във въздуха. Златни духови инструменти, големи бас барабани, чинели, бели ризи, униформи и класики, се комбинират с шорти, тениски, слънчеви очила, фънк, блус и постпънк.

Да, всичко това е огромна комедия за цялото семейство, която остава страхотен вкус на щастие. Класика, традиция и иновация са обединени в този новаторски проект, представен на многобройни сцени в Европа и Америка. 

Продължителност: 75 мин.

Жонгльори: Артуро Кобас, Дулче Дука, Дани Фаусто, Айтор Гаруз, Гилермо Порта, Сантяго Монтеро.

Художествен ръководител: PABLO REBOLEIRO
Музика: MANUEL PAINO
Оригинална идея: PISTACATRO PRODUCTORA DE SOÑOS S.L.
Продукция: БЕЛЕМ БРАНДИДО, ХОСЕ ЕСПОЗИТО
Помощник-режисьор: ДИЕГО АНИДО
Жонглиращи хореографии: ДАНИ ФАУСТО
Дизайн на костюмите: UXIA VAELLO
Помощник-драматург: МАРКОС КАРБАЛИДО
Изработка на костюмите: MARÍA VILLAS и MARAVILLAS ATELIER
Изображения: JUAN GALLEGO
Снимки: RUBÉN VILANOVA
Видео: TAMBOURA FILMS

www.pistacatro.com