Skip to content Skip to footer

ЦИРКОЛЮЦИЯ! 2024

С благодарност към нашите партньори, за това че отделят внимание и средства, с които да се представя и развива съвременния и социален цирк в България.

Благодарности и към всички участници, доброволци и съмишленици, които са с нас през всичките тези години.

Партньори

С подкрепата на

Национален фонд "Култура"

Фестивалът е финансиран от Програма “Създаване” 2023 на Национален фонд “Култура”.

Национален фонд „Култура“ подкрепя на национално ниво създаването, развитието и разпространението на българската култура и изкуство в страната и чужбина.

С подкрепата на

Софийска Община

Фестивалът е финансиран от Столична Община.

 

РКИ “РЦСИ Топлоцентрала“ е арт сърцето на София – интердисциплинарен център за диалог, лаборатория, която създава и представя изпълнителските, визуални изкуства и музиката. Тя изгражда контекст за обмен между местната и международната сцена чрез работилници, резиденции и копродукции. Проектът е съвместна инициатива на група артисти от независимата артистична сцена, Столична община и Министерство на културата, която стартира през 2014 г. с основната идея да трансформира бившата топлоцентрала на НДК, построена през 1981, в център за съвременни изкуства от модерен европейски тип.

Circostrada Network е европейската мрежа за съвременни циркове и изкуства на открито. Създадена през 2003 г. с основната мисия да насърчава развитието, овластяването и признаването на тези области на европейско и международно ниво. През годините мрежата се превърна във важна опорна точка за своите членове и ключов събеседник в диалога с лицата, определящи културната политика в Европа и целия свят.

Фондация Мини Арт е член на Circostrada Network от 2019.

Всички принтирани рекламни материали за фестивала ЦИРКОЛЮЦИЯ! са отпечатани с любезното съдействие на Булгед.

Булгед е водеща компания в дигиталния и широкоформатен печат, основана през 1998 г. Дейността и стартира с предлагане на услуги в сферата на полиграфията. След години развитие и усъвършенстване днес те включват производство на форми за офсетов и флексографски печат, експонация на филми, сканиране, изготвяне на цифрови цветни проби. От 2000 г. са прибавени към портфолиото и услуги, ориентирани към крайни клиенти – цифров офсетов печат и широкоформатен печат.

Rocket Science е марка крафт бира на пивоварната София Брю. В София Брю вярват, че Rocket Science не е просто бира. Тя е състояние на духа, ума и тялото и най – вече – тя е крафт преживяване, което увлича и приобщава към себе си. Пивоварната създава бира, която е алтернатива на масовия вкус. Влагат в нея цялото си сърце, душа и знания, за да предложат продукт, който е изживяване не само за небцето, а и всички сетива.

Сито Студио е споделено пространство за ръчен ситопечат, основано през 2014 г. oт Надежда Георгиева (илюстратор и графичен дизайнер). Студиото предлага курсове по сериграфия, цианотипия и линогравюра. Тяхната мисия е да запознаят хората с алтернативни техники за печатане, да им помогнат да навлязат още по-дълбоко в техниката, от която се интересуват, и да ги подкрепят в творческите им амбиции.